Vi söker en Drifttekniker

Här börjar hemma!

Genom vårt arbete driver och utvecklar vi Borås. För oss är livet mellan husen lika viktiga som livet i husen. Vi är ett allmännyttigt bolag med ett stort samhällsansvar. Hos oss är människorna alltid i centrum.

Som kollega hos oss är du med och driver utveckling i socialt hållbara stadsdelar i Borås där människor trivs, känner sig hemma och vill bo länge. Du är också med och bidrar till att unga människor i våra områden ges goda möjligheter till att utvecklas i skolan, har en meningsfull fritid och framtidstro. Tillsammans är vi proffsiga, utvecklande, kundorienterade och ansvarsfulla.

AB Bostäder ägs i sin helhet av Borås Kommun. Vår uppgift är att erbjuda boråsarna ett rikt och varierat utbud av bra lägenheter i alla stadsdelar. Vi äger och förvaltar 6500 lägenheter och 400 lokaler, och vi har cirka 120 anställda samt omsätter 500 miljoner kronor per år.

Dina arbetsuppgifter

Som drifttekniker arbetar du med energioptimering samt har en förståelse för livscykelkostnader på tekniska installationer. Du arbetar även med energi- och driftövervakning och larmhantering i hyresrätter och kommersiella fastigheter. Du kommer även att medverka vid energiprojekt.

Arbetet är omväxlande och socialt. Du är mycket självständigt med ett stort eget ansvar. Du kommer att ha en stor frihet att på egen hand lösa de arbetsuppgifter du ställs inför i ditt arbete. Hos oss är datorn och telefonen ett självklart arbetsredskap. I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

  • Tillsyn och skötsel av fastigheternas tekniska system
  • Utföra service, felsökning och optimering av värme-, ventilation- och kylsystem med tillhörande styr & reglersystem
  • Felavhjälpande underhåll i fastigheternas tekniska system och installationer
  • Administration, t.ex. fastighetsuppföljning, energistatistik, felanmälningar, fakturering etc.

Du ingår i ett team om fyra drifttekniker där tre arbetar med värme och ventilation och en inom el. På avdelningen har du kollegor som arbetar med teknisk förvaltning, energiuppföljning, besiktning och central felanmälan.

Din profil

Vi söker dig med driftteknisk utbildning och en bred kompetens inom värme-, ventilation- och kylsystem samt styr- och reglerteknik eller motsvarande kompetens med relevant arbetslivserfarenhet.
Meriterande är elutbildning och erfarenhet av systematiskt brandskyddsarbete.

Du är social och har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog med hyresgäster och dina kollegor. Du har en stor problemlösningsförmåga och jobbar på ett affärsmässigt sätt.

Du tycker om att ge god service och agerar alltid professionellt i dina kundkontakter. Du vill vara med och skapa en bra och långsiktig hållbar miljö att arbeta och bo i. Du har en god förmåga att arbeta administrativt och har en god förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift. I denna tjänst behöver du körkort behörighet B.

Vi erbjuder dig en roll där du ges möjlighet att utveckla din kompetens med många spännande projekt och utmaningar i framtiden. Våra kärnvärden innebär att vara proffsiga, utvecklande, kundorienterade och ansvarsfulla, vi vill att du delar dessa med oss!

Ansökan

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 13 september. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.
Frågor om tjänsten besvaras av teknisk chef Emil Bergqvist, emil.bergqvist@bostader.boras.se