Tullen

Högt och vackert beläget

I stadens västra delar hittar du Tullen. En mysig stadsdel med en historia som sträcker sig tillbaka till 50-talet. Här är det en blandad bebyggelse, allt från fristående villor i äldre stil till trevliga flerfamiljshus. Många av fastigheterna ligger i kuperad terräng bland grönområden och vackra tallar.

Vid Kolbränningen finns en badplats och strax bredvid en fin idrottsplats, hemvist för Byttorps IF. Ett extra plus är närheten till flera fantastiska vandringsleder och utsiktspunkter. I området finns också skolor, sjuk- och tandvård samt livsmedelsbutiker och restauranger. Och inte minst ett anrikt café.

Det händer mycket i Borås

Borås är känt nationellt och internationellt som Textilstaden. Inte minst genom Textilhögskolan, Textilmuseet och alla de välkända klädmärken som har sitt ursprung i staden. Här finns också, bland mycket annat, handel, logistik och en högskola med ambitioner att bli universitet. Gillar du kultur rekommenderas stadens street art-utställning, där husfasader fungerar som mäktiga målardukar. Vill du hellre vara kulturell inomhus lockar stadens alla museer, till exempel Borås Konstmuseum och Abecita Konstmuseum. Att idrott också är kultur förstår du efter att ha sett IF Elfsborg på Borås Arena.

Bra kollektivtrafik

Borås Stad har en väl utbyggd kollektivtrafik som gör det enkelt att ta sig mellan stadsdelarna med bussar. Om du ska resa lite längre finns Borås Resecentrum som ett nav för bussar och tåg. Och Landvetters internationella flygplats är bara 30 minuter bort. För dig som pendlar är det nära till påfarterna till R40 och vidare mot Göteborg eller Jönköping.

Nöjen och aktiviteter

Det finns många aktiviteter året runt på Byttorp och i Borås. För aktuellt program besök www.boras.com – här hittar du tips på allt från restauranger till evenemang och sevärdheter.

Kötider

Genomsnittlig kötid (mätt under perioden 2017-07-16 till 2020-07-16)

5 år
1:or
7 år
2:or
8 år
3:or
9 år
4:or
9 år
5:or0 år10 år

Ledigt på Tullen

Lägenhetsfakta

På Tullen har vi allt från 1:or till 6:or.

Bra att veta

I Borås är det enkelt att göra sig av med sitt avfall. Allt du behöver känna till är vita påsar, svarta påsar, återvinningsstationer och återvinningscentraler.

Hushållsavfall: Matavfall i den svarta påsen. Brännbart i den vita. Släng i sopskåp på gården.

Förpackningar: Sorteras och lämna på en återvinningsstation. Den närmast dig hittar du på www.ftiab.se

Grovavfall: Lämnas Borås Energi och Miljös återvinningscentraler, Boda eller Lusharpan.

Kontakta oss

Kundcenter: 033 44 20 00
info@bostader.boras.se
Få koll på vad som händer.
Följ oss i sociala media.