Hässleholmen

Trivsam boendemiljö för hela familjen

Ett område som byggdes under 60- och 70-talet med mottot, nära centrum, nära naturen. De senaste åren har stora satsningar gjorts för att förbättra och göra boendemiljön extra trivsam. Och visst har det lyckats. Här bor du framförallt i långa trevåningshus eller i höghus. Lägenheterna är i varierande storlek.

Faktum är att det bara tar 10–15 minuter med buss till centrum och ännu snabbare går det med bil till R40. Här finns ett eget torg, dessutom har du nära till skolor, sjuk- och tandvård samt livsmedelsbutiker. Och i naturområdet Kypesjön kan du motionera, bada och basta eller kanske ha en picknick.

Det händer mycket i Borås

Borås är känt nationellt och internationellt som Textilstaden. Inte minst genom Textilhögskolan, Textilmuseet och alla de välkända klädmärken som har sitt ursprung i staden. Här finns också, bland mycket annat, handel, logistik och en högskola med ambitioner att bli universitet. Gillar du kultur rekommenderas stadens street art-utställning, där husfasader fungerar som mäktiga målardukar. Vill du hellre vara kulturell inomhus lockar stadens alla museer, till exempel Borås Konstmuseum och Abecita Konstmuseum. Att idrott också är kultur förstår du efter att ha sett IF Elfsborg på Borås Arena.

Bra kollektivtrafik

Borås Stad har en väl utbyggd kollektivtrafik som gör det enkelt att ta sig mellan stadsdelarna med bussar. Om du ska resa lite längre finns Borås Resecentrum som ett nav för bussar och tåg. Och Landvetters internationella flygplats är bara 30 minuter bort. För dig som pendlar är det nära till påfarterna till R40 och vidare mot Göteborg eller Jönköping.

Nöjen och aktiviteter

Det finns många aktiviteter året runt på Hässleholmen och i Borås. För aktuellt program besök www.boras.com – här hittar du tips på allt från restauranger till evenemang och sevärdheter.

Kötider

Genomsnittlig kötid (mätt under perioden 2017-07-16 till 2020-07-16)

4 år
1:or
4 år
2:or
5 år
3:or
6 år
4:or
6 år
5:or0 år10 år

Ledigt på Hässleholmen

Lägenhetsfakta

På Hässleholmen har vi allt från 1:or till 7:or. På Distansgatan erbjuder vi dessutom studentbostäder.

Bra att veta

Här lämnar du skräp

Hushållssopor:
Lämnas i sopskåpen på gården.

Förpackningar:
Sorteras och lämnas på en återvinningsstation. Den närmast dig hittar du på www.ftiab.se

Grovsopor:
Lämnas på någon av Borås Energi och Miljös återvinningscentraler Boda eller Lusharpan.

Kontakta oss

Växel: 033–44 20 00

Felanmälan: 033–44 22 00

Journummer: 010–47 05 387

info@bostader.boras.se

www.bostader.boras.se

Följ oss och få koll på vad som händer i våra kvarter.