Druvefors

Mysig atmosfär nära centrum

Ett område med en intressant historik, bara ett stenkast från centrum. Den trevliga atmosfären beror delvis på den blandade bebyggelsen med olika arkitekturer, större och mindre byggnader från olika tidsepoker. I området finns till och med ett vattenfall, ett minne från det mäktiga textilimperium som en gång kantade Viskan här.

Lite grann som en stad i staden, så kan Druvefors beskrivas. Här finns ett minicentrum med butiker, frisörer, restauranger och ett välkänt bageri. Viktigt är också närheten till centrum, skolor, sjuk- och tandvård samt livsmedelsbutiker. Åhaga, de klassiska lokstallarna som ligger här, lockar varje år tiotusentals besökare till konserter och mässor.

Det händer mycket i Borås

Borås är känt nationellt och internationellt som Textilstaden. Inte minst genom Textilhögskolan, Textilmuseet och alla de välkända klädmärken som har sitt ursprung i staden. Här finns också, bland mycket annat, handel, logistik och en högskola med ambitioner att bli universitet. Gillar du kultur rekommenderas stadens street art-utställning, där husfasader fungerar som mäktiga målardukar. Vill du hellre vara kulturell inomhus lockar stadens alla museer, till exempel Borås Konstmuseum och Abecita Konstmuseum. Att idrott också är kultur förstår du efter att ha sett IF Elfsborg på Borås Arena.

Bra kollektivtrafik

Borås Stad har en väl utbyggd kollektivtrafik som gör det enkelt att ta sig mellan stadsdelarna med bussar. Om du ska resa lite längre finns Borås Resecentrum som ett nav för bussar och tåg. Och Landvetters internationella flygplats är bara 30 minuter bort. För dig som pendlar är det nära till påfarterna till R40 och vidare mot Göteborg eller Jönköping.

Nöjen och aktiviteter

Det finns många aktiviteter året runt på Druvefors och i Borås. För aktuellt program besök www.boras.com – här hittar du tips på allt från restauranger till evenemang och sevärdheter.

Kötider

Ledigt på Druvefors

Lägenhetsfakta

Bra att veta

I Borås är det enkelt att göra sig av med sitt avfall. Allt du behöver känna till är vita påsar, svarta påsar, återvinningsstationer och återvinningscentraler.

Hushållsavfall: Matavfall i den svarta påsen. Brännbart i den vita. Släng i sopskåp på gården.

Förpackningar: Sorteras och lämna på en återvinningsstation. Den närmast dig hittar du på www.ftiab.se

Grovavfall: Lämnas Borås Energi och Miljös återvinningscentraler, Boda eller Lusharpan.

Kontakta oss

Kundcenter: 033 44 20 00
info@bostader.boras.se
Få koll på vad som händer.
Följ oss i sociala media.