Centrum
Med gångavstånd till det mesta

De senaste åren har stadens kärna genomgått något av en förvandling. Stadspuls, parker och kultur präglar idag stadsdelen. Centrum har öppnats upp mot Viskan, installationer finns över­allt och fasader har dekorerats av konstnärer. Bebyggelsen är blandad, från gammaldags charm till modern betong.

I centrum har du tillgång ett rikt utbud av affärer, restauranger, caféer, kultur och idrott. Men också till skolor, sjuk- och tandvård. Helt enkelt allt det en storstad erbjuder, men det mesta inom gångavstånd. Du har även nära till Knalleland, ett av landets första köpcentrum, Borås Arena och Textile Fashion Center.

Det händer mycket i Borås

Borås är känt nationellt och internationellt som Textilstaden. Inte minst genom Textilhögskolan, Textilmuseet och alla de välkända klädmärken som har sitt ursprung i staden. Här finns också, bland mycket annat, handel, logistik och en högskola med ambitioner att bli universitet. Gillar du kultur rekommenderas stadens street art-utställning, där husfasader fungerar som mäktiga målardukar. Vill du hellre vara kulturell inomhus lockar stadens alla museer, till exempel Borås Konstmuseum och Abecita Konstmuseum. Att idrott också är kultur förstår du efter att ha sett IF Elfsborg på Borås Arena.

Bra kollektivtrafik

Borås Stad har en väl utbyggd kollektivtrafik som gör det enkelt att ta sig mellan stadsdelarna med bussar. Om du ska resa lite längre finns Borås Resecentrum som ett nav för bussar och tåg. Och Landvetters internationella flygplats är bara 30 minuter bort. För dig som pendlar är det nära till påfarterna till R40 och vidare mot Göteborg eller Jönköping.

Nöjen och aktiviteter

Det finns många aktiviteter året runt i centrum och i Borås. För aktuellt program besök www.boras.com – här hittar du tips på allt från restauranger till evenemang och sevärdheter.

Kötider

Genomsnittlig kötid (mätt under perioden 2017-07-16 till 2020-07-16)

6 år
1:or
6 år
2:or
7 år
3:or
10 år
4:or
9 år
5:or0 år10 år

Ledigt i Centrum

Lägenhetsfakta

I centrum har vi allt från 1:or till 5:or. I kvarteren Bifrost och Simonsland erbjuder vi dessutom studentbostäder.

Bra att veta

I Borås är det enkelt att göra sig av med sitt avfall. Allt du behöver känna till är vita påsar, svarta påsar, återvinningsstationer och återvinningscentraler.

Hushållsavfall: Matavfall i den svarta påsen. Brännbart i den vita. Släng i sopskåp på gården.

Förpackningar: Sorteras och lämna på en återvinningsstation. Den närmast dig hittar du på www.ftiab.se

Grovavfall: Lämnas Borås Energi och Miljös återvinningscentraler, Boda eller Lusharpan.

Kontakta oss

Kundcenter: 033 44 20 00
info@bostader.boras.se
Få koll på vad som händer.
Följ oss i sociala media.